אל תאכלו את המיתוסים: האמת על תזונה בסרטן השד
תזונה נכונה היא מרכיב חשוב במיוחד בשמירה על אורח חיים תקין במהלך הטיפולים במחלה. קבלו כמה טיפים על תזונה בסרטן השד שיסייעו לאכול נכון ולהתמודד עם תופעות הלוואי.
It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.
תזונה נכונה היא מרכיב חשוב במיוחד בשמירה על אורח חיים תקין במהלך הטיפולים במחלה. קבלו כמה טיפים על תזונה בסרטן השד שיסייעו לאכול נכון ולהתמודד עם תופעות הלוואי.
תזונה היא חלק חשוב בתוכנית הטיפול בסרטן שד גרורתי. תזונה למטופל/ת סרטן השד תורמת לשמירה על משקל והרכב גוף תקין ובכך מחזקת את הגוף בתפקוד היומיומי, מקלה על ההתמודדות עם תופעות הלוואי השונות של טיפול בסרטן השד. כך, תזונה מאפשרת עלייה בסבילות וביעילות הטיפול, מקטינה סיכון לסיבוכים שונים ולאשפוזים, מפחיתה תחושת תשישות ועייפות אצל חולות סרטן ולמעשה – משפרת את איכות החיים.
לתזונה נכונה גם השלכות על בריאות העצם, על תפקוד מערכת החיסון ועוד. ההמלצות התזונתיות המצורפות מאפשרות לעשות שינוי באמצעות פעולות קטנות שיסייעו, בסופו של דבר, להרגשה טובה יותר. ההמלצות התזונתיות המצורפות מיועדות לסייע לחולל את השינוי באמצעות פעולות קטנות שיסייעו, בסופו של דבר, להרגשה טובה יותר.
בשאלות לגבי תפריט תזונה מותאם אישית מומלץ תמיד לפנות אל הרופאה או הרופא והצוות המטפל ולבקש הפנייה לדיאטנ/ית העוסקת בתחום הטיפול תזונה במצבי סרטן.
שמירה על תזונה מתאימה היא חלק חשוב בתוכנית הטיפול הכללית בסרטן שד גרורתי, ויכולה לעזור בהתמודדות הגוף עם תופעות הלוואי של הטיפול, מניעת חסרים תזונתיים ותמיכה במערכות הגוף כמו העצם, החיסון ועוד.
הטיפים המצורפים מטה מיועדים לעזור לך לעשות פעולות קטנות שיסייעו להרגשה טובה יותר, להתייעץ בנוגע לתזונה עםרופא/ה שלך, צוות הטיפול ומעגל התמיכה שלך ובכך לאפשר לך להיות אקטיבית בשינוי אורח החיים והתזונה שלך במהלך הטיפולים.
בקש/י מהרופא\ה שלך להפנות אותך לדיאטן/ית קליני/ת, רצוי עם התמחות בבניית בטיפול במצבים אונקולוגיים, לצורך בניית תוכנית תזונה אישית שתשלב את המאכלים המועדפים עלייך והמתאימים לתוכנית הטיפול שלך.
להלן מספר המלצות כלליות לתפריט תזונה בסרטן השד:
* אנשים שמחים לעזור ושמחים עוד יותר לדעת במה נתן וחשוב לעזור
במהלך טיפול בסרטן השד עלולות להופיע תופעות לוואי שונות. כיצד תתמודד/י איתן באמצעות תזונה מתאימה ?
"סוכר מזין את הסרטן"
כל התאים בגופנו זקוקים לסוכר בצורת גלוקוז כדי לספק אנרגיה לגוף שלנו. בעוד שצמצום צריכת הסוכר כחלק מתזונה מאוזנת הוא מעשה חכם, צמצום מוחלט או משמעותי בצריכת פחמימות עלול לגרום לאובדן משקל ומסת שריר וכך לפגוע בחיסוניות ובתפקוד שלך (גם אם זו לא היתה כוונתך) (1)
"סחיטת מיצים עשויה לעזור לך להילחם בסרטן השד"
סחיטת מיצים יכולה להיות דרך מצוינת להוספת פירות וירקות לתזונה בריאה. יחד עם זאת, סחיטת מיצים מפחיתה את כמות הסיבים מהירקות והפירות. על מנת להוסיף פירות וירקות לתפריט באופן המיטבי, הקפיד/י לאכול אותם בשלמותם על קליפתם. (2)
"אם יש לך סרטן שד גרורתי, כבר לא משנה מה את אוכלת"
תזונה חשובה לבריאותך אחרי גילוי הסרטן, בדיוק כפי שהייתה לפני. אכילה בריאה יכולה לעזור בשמירה על תפקוד יומיומי ואיכות חיים באמצעות שמירה על מסת וכוח השריר, התמודדות עם תופעות לוואי ועם סיבוכים הנובעים מהטיפול, שמירה על חיוניות ותחושת אנרגיה - ועוד. (3)
"מאכלים חומציים גורמים לסרטן או להחמרה שלו"
רמת ה- PH (חומציות) בגוף שלנו נמצאת בשליטה מתמדת. למעשה, כמעט בלתי אפשרי להעלות או להוריד באופן משמעותי את רמת החומציות בדם או בגוף כולו באמצעות תזונה בלבד; הגוף תמיד ישאף להחזיר את רמת החומציות בחזרה לאיזון. נכון להיום, אין ראייה לכך שהפיכת הגוף לבסיסי יותר היא בעלת השפעה כלשהי על מצב הסרטן בבני אדם (4)
References:
1. EatRight - Oncology Nutrition, a dietetic practice of the Academy of Nutrition and Dietetics.
2. EatRight - Oncology Nutrition, a dietetic practice of the Academy of Nutrition and Dietetics.
3. "Symptom Management and Supportive Care - Metastatic Breast Cancer." Susan G. Komen
ייעוץ תזונתי: לימור בן חיים-דיאטנית, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי. עמותת עתי"ד - עמותת הדיאטנים בישראל
הארגונים והאתרים הנזכרים לעיל הם חיצוניים לנוברטיס. לנוברטיס אין כל שליטה על המידע המסופק בהם, ולכן היא אינה יכולה להבטיח את הדיוק או את שלמותו של מידע זה. כל מידע המתקבל מאתרים אלה לא מהווה תחליף לייעוץ רפואי המתקבל מהרופא המטפל.
צילום תמונת קאבר: Shutterstock